Magyar

Új Európai projekt ’’ Ízek a Dunán, kenyér, bor gyógynövények – csatlakozz hozzánk!’’ Mindenkit örömmel látunk! A ’’Kivánt Duna’’ projekt amely nemrég elnyert két Európai díjat, a ’’Duna-Hállozat’’ Ulm keretében belül 2015 szeptemberében a partnerekkel együt meginditott egy új projektet. ’’Ízek a Dunán, kenyér, bor gyógynövények’’ felkéri a civil szervezetek, iskolák, egyedülálló személyek és csoportok részvétét Németországban és az összes többi Duna-menti országba. Mostantól kezdve, minden érdekelt csoport, intézmény vagy személy fel van kérve arra, hogy ötletekel gazdagitja a projekt tevékenységét.

Danube Bread on Tour_Logo_eng - Kopie

A tavasz folyamán egy csoport az Ulmi szakaszon a Duna menti mottóval “Kenyér túra a Dunán helyszíni tevékenységet szervez, Duna cipókat, süteményeket megoszt másokkal. A többi túrát dokumentálni kell a honlapon képekkel, hogy létre hozzunk egy ’’baráti köteléket a kenyéren keresztül’’.

Jelen pillanatba a ’’ Kenyér túra a Dunán’’ ötletet fejlesztjük. Ez azt jelenti, hogy szeretnénk, késziteni egy “alap kenyér tésztát” és “tésztaféleségeket” melyet közössen újra és újra megosztanánk. A recept meg lesz osztva a Duna menti országok között, kenyér lessz sütve és osztva a városokba és községekbe a barátság jelképeként, mely készitmények a kerékpárosok, gyalogosok, kocsisok illetve repülősök által lessz osztva.

Breakfast on the Danube

Július 10-én a Herdbrücke hidnál Ulmba   10:30-00:30 órakkor lessz megtartva egy nagy “Duna reggeli” a szlogen: “Oszd meg kenyeredet a Duna-szomszédokkal”.  Ez a művelet világossá kell hogy tegye, szeretnénk megismerni a szomszédainkat a Duna mentén, szeretnénk együtt élni és jelképessen kifejezni a sokféleséget az egységben, a békés és toleráns Európába.

 

ILEU e.V./DANET e.V.
Olgastrasse 109/9.floor
89073 Ulm, Germany
Phone: +49 (0)731 50-26691
Opening hours: Mo: 9 a.m.-2 p.m., Tue-Thu, 9a.m.-4 p.m., Fri 11 a.m.-4 p.m.
Mail: [email protected]