Românește

Un nou Proiect European „Gusturile Dunării. Painea, Vinul, Mirodeniile“: Căutăm participanți! Drept continuare a proiectului “Dunărea dorită” care a fost decernat cu două premii Europene, organizatia “Danube-Networkers” din Ulm, începe în Septembrie 2015 proiectul „Gusturile Dunării. Painea, Vinul, Mirodeniile“. Proiectul va putea fi realizat împreună cu organizațiile sale partenere din toate țările din regiunea Dunării.

Flyer gasiti AICI

Danube Bread on Tour_Logo_eng - Kopie

Sub genericul “Turneul Pâinii in țările din regiunea Dunării“, dorim cu placere să transmitem pe etape, o cocă pregatită de către un grup de persoane din Ulm nu doar în Germania, ci și altor grupuri din țările din regiunea Dunării. Respectivul grup va adăuga la coca primită ingrediente suplimentare și va coace în cadrul unei campanii pâine specifică regiunii respective care ulterior va fi impărțită și cu alte persoane. În acest mod, dorim să consolidăm cultura proprie de coacere a pâinii, acțiunea fiind un prilej bun de a organiza zile dedicate Pâinii, atât în orașe, cât și în satele din regiunea Dunării. La această idee ne-a adus așa-numita “Prajitura – Hermann”, a cărei componente de bază erau trasnmise în trecut prin intermediul metodei de scrisoare în lanț de la o familie la alta.

Breakfast on the Danube

Pe data de 10.07.2016, pe podul de pe Dunăre din Ulm, între orele 10.30 – 12.30 – se va organiza „Dejunul de pe Dunare“ sub sloganul „Împarte pâinea ta cu Vecinii din regiunea Dunării“.

Mai multi informatii gasiti aici: https://bread-wine-herbs.tastes-of-danube.eu/bread-tour-in-the-danube-countries/

 

Pentru mai multe detalii, vă puteți adresa la următoarele informații de contact:  

ILEU e.V./DANET e.V.
Olgastrasse 109/9.floor
89073 Ulm, Germany
Phone: +49 (0)731 50-26691
Opening hours: Mo: 9 a.m.-2 p.m., Tue-Thu, 9a.m.-4 p.m., Fri 11 a.m.-4 p.m.
Mail: [email protected]