српски

По завршетку пројекта „Вунени/жељени Дунав“ који је добио две европске награде, Мрежа Danube-Networkers из Улма је у септембру 2015 године, у сарадњи са партнерима подунавских земаља започела нови пројекат. „Укуси Дунава – хлеб, вино и лековито биље“ је назив пројекта који позива на сарадњу све заинтересоване организације цивилног друштва, школе, појединце из свих подунавских земаља који желе да активно учествују у пројекту. Сви су позвани да представе своје идеје за пројектне активности.

Danube Bread on Tour_Logo_eng - Kopie

Тренутно развијамо идеју „Дунавски хлеб на путу“. Биће створен основни рецепт за заједнички хлеб који ће се делити. Рецепт ће се преносити кроз све подунавске земље, пећи хлеб и делити у градовима, општинама, онима којима је потребан као знак пријатељства. Акција ће почети средином марта 2016 године. Слике сваке активности, као и рецепти ће бити постављени на сајту. Тако ћемо и сазнати, до фестивала у Улму, колико људи подржава идеју дељења хлеба као симболичне активности.

Последњих недеља, имала сам саветовања са експертима око развијања основог пецива које ће испуњавати све технолошке и хигијенске услове неопходне за пут. Пошто тражимо оне које ће подржавати нашу идеју, надамо се да вам се допада предлог. Молимо вас да нам кажете да ли сте спремну да нас подржите у овој акцији и да нам помогнете да пронађемо још Дунавских пријатеља који су спремни да се укључе.

Breakfast on the Danube

У јулу желимо да пробамо нешто ново, јавни Доручак на мосту на Дунаву у Улму који спаја Улм и Нови Улм, покрајне Баден Виртенберг и Баварску, Немачку са осталим подунавских земљама. Желимо да се сретнемо са становницима свих година, националности, из свих подунавских земаља и да причамо о свакодневом животу, култури, интересовањима и искуствима.

ILEU e.V./DANET e.V.
Olgastrasse 109/9.floor
89073 Ulm, Germany
Phone: +49 (0)731 50-26691
Opening hours: Mo: 9 a.m.-2 p.m., Tue-Thu, 9a.m.-4 p.m., Fri 11 a.m.-4 p.m.
Mail: [email protected]